man met snoek

Ga mee op vistour !

Houdt u van vissen, of wilt u dit eens ervaren? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Wij bieden begeleide vistours aan voor beide doelgroepen. Ga mee vissen in Värmland!

Vissen in Värmland

Zweden is een land dat bekend is bij menig sportvisser! Zweden staat bekend als hét land van de vele, maar ook grote snoeken!

Het vissen in Värmland is meer dan alleen vissen… Door de overweldigende natuur, de uitgestrekte meren en vooral de rust en de ruimte krijgt het vissen een heel andere dimensie. Dit maakt het vissen in Värmland een geweldige bezigheid. In Zweden kun je uitstekend op snoek en baars vissen. Op de rivieren vindt je ook zalm en forel. Op de rivier Klarälven, slecht een paar kilometer van ons vandaan, wordt veel gevist op zalm en forel. Wij richten ons vooral op het vissen op snoek en baars. We hebben in de nabije omgeving diverse meren die vol snoek en baars zitten. Wij zijn graag op pad met de bellyboat, een fantastische manier van vissen. En dat willen we graag met u delen!

Bellyboat vissen

Vanaf 2 tot 4 personen

Vissen in Värmland vanuit de bellyboat

Wat is er mooier dan midden in de stille natuur te vissen, zonder het geluid van een motor? Deze bijzondere manier van vissen is erg in opkomst en de mogelijkheden zijn eindeloos. We nemen u graag mee om u dit te laten ervaren!

Vismanieren

We kunnen u meenemen om verticaal te vissen op wat dieper water, of om te werpen op het ondiepe water waar de bellyboat uitstekend voor geschikt is! Op ondiep water vissen is dan ook onze favoriet!

We nemen u graag mee op een halve, of hele dagtour om u met deze geweldige manier van vissen kennis te laten maken en onze ervaring te delen!

Hoe de dag eruit ziet

Bij aankomst krijgt u een korte uitleg over hoe veilig en goed te kunnen vissen vanuit de bellyboat. Vanuit onze ervaring zullen we ook uitleg geven over hoe je een vis op de juiste manier vastpakt en weer terug het water in zet. Na deze uitleg is het tijd om naar één van de meren te gaan in de buurt. Op welk meer we zullen gaan vissen zal afhangen van de weersomstandigheden.

Als u de tour voor een halve dag kiest zullen wij voor koffie/thee en fris zorgen. Bij de tour voor een hele dag zit ook een lunch inbegrepen. We zullen dan worstjes grillen op een eilandje of een plekje langs het water. Mocht er in verband met grote droogte een vuurverbod zijn zullen we lunchpakketjes meenemen.

Na afloop zullen we terugkeren naar de beginlocatie.

U hoeft niets mee te nemen! Wij zorgen voor een goede visuitrusting. U krijgt natuurlijk een bellyboat, een waadpak zodat u droog blijft, een zwemvest, een hengel die uiterst geschikt is om snoek te vissen en bijbehorend kunstaas.

’s Avonds vissen

Het is ook mogelijk om voor ’s avonds een vistour te boeken! De avonden in de zomer zijn lang genoeg, dus vraag gerust naar de mogelijkheden!

*Minimale leeftijd voor deze activiteit is 12 jaar, of in overleg.

Vaste tijden

Wij hebben vaste tijden waar u uit kunt kiezen.

Een halve dag duurt van 9:00 t/m 13:00 of van 13:00 t/m 17:00. 

Een hele dag duurt van 9:00 t/m 16:00.

Wilt u andere tijden?

De aangegeven tijden zijn onze standaard tijden, maar in overleg kunnen deze iets aangepast worden. Wilt u andere tijden? Neem hiervoor dan even contact met ons op. info@sportfishingvarmland.com

Halve dag

SEK 850 Per persoon
 • Bellyboat + benodigheden
 • Visuitrusting
 • Koffie/thee
 • Visvergunning
 • Gids
 •  

Hele dag

SEK 1250 Per persoon
 • Bellyboat + benodigheden
 • Visuitrusting
 • Koffie/thee
 • Lunch
 • Visvergunning
 • Gids

IJsvissen

Vanaf 2 tot 8 personen

Vissen in Värmland in de winter

IJsvissen is een van de meest bijzondere manieren van vissen. Niet voor niets is het voor menig Zweed een favoriete bezigheid. De provincie Värmland met zijn vele visrijke meren is er dan ook de ideale locatie voor!

Een leuke ervaring

De sensatie van het vissen op een dikke laag ijs en het genieten van de sprookjesachtige witte wereld om je heen maakt het tot een outdoor activiteit die je gewoon een keer gedaan moet hebben!

Wij zorgen voor vismateriaal

Behalve warme kleren, hoeft u niets mee te nemenWij zorgen voor alles dat nodig is. U maakt dan ook gebruik van ons vismateriaal.

Op enkele minuten afstand hebben we een meer dat uitstekend is om te ijsvissen op forel.

Tijdens het vissen zorgen wij voor een heerlijk kampvuur om even lekker bij op te warmen en in de tussentijd worstjes boven te grillen. Uiteraard is er ook koffie/thee en frisdrank.

Dagdeel (3uur)

SEK 600 Per persoon
 • Visuitrusting
 • Koffie/thee
 • Grillmoment
 • Visvergunning
 • Gids

Vangsten

Over ons

Van hobby tot werk

Van je hobby je werk maken… dat is wat wij hebben gedaan! Vissen is één van onze favoriete bezigheden. ’s Zomers zijn wij dan ook bijna dagelijks te vinden op en rond het water, op zoek naar vis. Maar ook in de winter zijn we graag aan het vissen. Ondanks dat er in de winter een dikke laag ijs ligt stopt het visseizoen niet! We zijn dan regelmatig aan het ijsvissen op één van de meren in de buurt. Maar toch blijft ’s zomers vissen het mooiste wat er is, wat ons betreft.

Van zout naar zoetwater

In Nederland visten we vaak op zoutwater, maar dat heb je in Zweden alleen langs de kust. Sinds we in Zweden wonen zijn we dan ook enkel gefocust op het zoetwater vissen. We vissen op snoek en baars. Het doel is altijd weer om een nóg grotere vis te vangen. Maar natuurlijk zijn de kleinere vissen ook mooi! Want vis is vis!

Vissen in Värmland

We hebben diverse mooie meren in de buurt waar we goed kunnen vissen op snoek en baars. Het grote meer Letten, slechts een kilometer van ons vandaan is wel 10km lang! In dit meer zwemmen snoeken van wel meer dan een meter lang, en een echte uitdaging om deze te vangen. Ook zijn er wat kleinere meren die bekend staan als goede meren om baars te vissen, maar ook zeker op snoek. Kortom, genoeg mogelijkheden. Dat maakt het vissen in Värmland zo leuk!

Manieren om te vissen

We vissen vanuit onze eigen visboot, vanaf de waterkant of vanuit de bellyboat. De laatste, vanuit de bellyboat is een bijzondere en leuke manier van vissen. Je bent hierbij erg dicht bij de natuur en geen last van motorgeluid! Wij vinden dit zelf een fantastische manier van vissen. Bent u hier benieuwd naar? We nemen u graag mee op vistour om manier van vissen te ervaren!

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte!

Contact

Voor vragen graag mailen

Ga mee Bellyboat vissen in Värmland!

contact

vakantieappartementen

sportvissen

© All rights reserved

Swedish Adventure | Sportfishing Värmland